Ανοίγουμε τις πύλες της ΚΕΒΕ A.E

Στην εταιρεία μας, χάρη στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τις εφαρμογές σύγχρονης ρομποτικής, χτίζουμε και στεγάζουμε 100 σπίτια την ημέρα, που ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδος!

foto_2H διαδρομή ξεκινάει 80 χρόνια πριν, το 1935 , όταν ο Στέλιος Κοθάλης έμαθε την τέχνη του κεραμοποιού. Από τότε η οικογένεια Κοθάλη επεδίωκε πάντα την καινοτομία, τόσο σε παραγωγικές διαδικασίες και τεχνικές (χαρακτηριστικό παράδειγμα, η όπτηση των κεραμιδιών σε κασέτες ΗΤΑ), όσο και σε προϊόντα. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, έχουμε να παρουσιάσουμε πολλά καινοτόμα προϊόντα, όπως θερμομονωτικά τούβλα με πλήρωση πολυουρεθάνης, τα τούβλα POROTON με κυψελώδη δομή, τα επισμαλτωμένα και έγχρωμα κεραμίδια, για να φτάσουμε στο άμεσο παρελθόν και να συναντήσουμε το σύστημα δόμησης ΟΡΘΟBLOCK με τούβλα κατακόρυφων οπών και την εξέλιξή τους με πλήρωση EPS (ΟΡΘΟBLOCKPLUS), αλλά και κεραμίδια μεγάλων διαστάσεων, ειδικών τεχνοτροπιών και αξεσουάρ στέγης.

Ακολουθώντας την ίδια πορεία, η νέα μονάδα παραγωγής, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008, είναι το αποτέλεσμα συσσωρευμένης εμπειρίας τριών γενεών! Εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον Σταύρο Κοθάλη, εκτείνεται σε ένα χώρο έκτασης 200.000m2 με στεγασμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις 40.000m2.

Το εργοστάσιο αποτελείται από δύο αυτόνομες μονάδες παραγωγής τούβλων και κεραμιδιών καθώς και μία ανεξάρτητη γραμμή για τα ειδικά τεμάχια κεραμιδιών με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα που ανέρχεται σε 700.000 τόνους τούβλων και 90.000.000 τμχ κεραμίδια και αξεσουάρ στέγης.Χάρη στις νέες τεχνολογίες και παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής,το εργοστάσιο επιτυγχάνει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το εξειδικευμένο προσωπικό με την μακροχρόνια εμπειρία, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα ρομποτικά συστήματα με τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες, η σχολαστική επιλογή της αργίλου και η εφαρμογή όλων των δυνατών ελέγχων ποιότητας είναι η εγγύηση μας για την άριστη ποιότητα των προϊόντων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΚΕΒΕ εκτός από το σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική αγορά, επιτυγχάνει να εξάγει το 50% της παραγωγής της και να έχει σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια, στην Κύπρο,στην Τουρκία, στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική δημιουργώντας ένα ισχυρό brandname.

Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας, γνωρίστε από κοντά τους ανθρώπους μας και ανακαλύψτε τους λόγους για τους οποίους τα προϊόντα μας χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και αισθητική.

Η παραγωγική διαδικασία

Η παραγωγική διαδικασία τόσο για τα τούβλα όσο και για τα κεραμίδια είναι πανομοιότητες και περιλαμβάνουν τα εξής στάδια:

  • Εξόρυξη και επεξεργασία της πρώτης ύλης. Ο συνδυασμός διαφορετικών πρώτων υλών που εξάγονται στην γύρω περιοχή, δίνει στο υλικό τις κατάλληλές μηχανικές αντοχές αλλά και χρώμα!
  • Η μορφοποίηση. Αυτή γίνεται από πρέσες ισχύος350 KW.
  • Η ξήρανση. Χρησιμοποιούνται πάνω από 700 κινητήρες προκείμενου να αποβάλλουν πάνω από 500 τόνους νερό ημερησίως.
  • Η όπτηση. Αυτή πραγματοποιείται σε 2 ξεχωριστούς φούρνους, έναν για τα κεραμίδια και έναν για τα τούβλα, μήκους 200 μέτρων ο καθένας. Στα κεραμίδια χρησιμοποιείται η μέθοδος ΗΤΑ για το ψήσιμό τους ένα προς ένα σε κασέτες.
  • Ο ποιοτικός έλεγχος. Αφορά στην αντοχή σε θλίψη, στη σωστή διαστασιολόγηση, στη χρωματική απόδοση, στην υδατοστεγανότητα, στην αντοχή στο χρόνο καθώς και στις θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.
  • Η συσκευασία και η αυτόματη αποθήκευση. Όπως και όλα τα άλλα, η συσκευασία και η αποθήκευση γίνονται μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ρομποτικά συστήματα, επιτυγχάνοντας έτσι ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και μεταφοράς. Η αυτόματη αποθήκη της ΚΕΒΕ έχει έκταση 70.000m2

Γνωρίζετε ότι…..

  • Από τη στιγμή που ένα τούβλο ή κεραμίδι διαμορφωθεί από τις πρέσες απαιτούνται άλλες 36 με 48 ώρες επεξεργασίας (ξήρανση ,βαφή και όπτηση) μέχρι το τελικό προϊόν.
  • Τα προϊόντα της ΚΕΒΕ ψήνονται σε θερμοκρασίες άνω των 950 Co.
  • Κάθε λεπτό στην ΚΕΒΕ παράγονται 1.3 τόνοι τούβλα και 140 κεραμίδια.
  • Τα τούβλα, τα κεραμίδια, το γυαλί και τα μικροτσίπ είναι όλα κεραμικά υλικά και ανήκουν στην ίδια οικογένεια

 

Πληροφορίες & ραντεβού: κος Θεοδόσης Μαλάτος, Τ: 2341075570